2018-09-07

Full fart på Krokslätts fabriker

Full fart på Krokslätts fabriker

De första bostäderna är inflyttade, Petter Stordalens Quality Hotel är byggstartat, området har kompletterats med en förskola, pizzeria och snart öppnar även ett café. Husvärden kommer framöver även kunna erbjuda ett par spännande vakanser i det annars fullt uthyrda fabriksområdet.

Stadsdelen Krokslätts Fabriker ligger på historisk mark, där anrika tegelbyggnader renoverade efter dagens krav och standard, numera delar yta med högteknologiska och energieffektiva hus. Området, som ligger centralt mellan Mölndal och Göteborg är en blandstad på riktigt. Här har Husvärden lyft fram ursprunget, en stadsdel som på 1800-talet bestod av industrier och arbetarbostäder och skapat något nytt. Grundidén är dock densamma; ett samhälle i miniatyr med bostäder, arbetsplatser, butiker, restauranger och caféer. Och till skillnad från andra nya stadsdelar, integrerar man alla delar genom ett gemensamt tydligt fokus på hållbarhet. 

 

Bostäder klara

Just nu integrerar Husvärden en ny, miljösmart stadsdel signerad Wingårdhs. De första bostäderna är inflyttade, 85 st hyreslägenheter blev inflyttningsklara i början av året och före semestern blev etapp 1, Brf Sidenvävaren, inflyttningsklar med 48 lägenheter. I etapp 2, Brf Bomullsbalen är 42 av 48 lägenheter sålda och inflyttning beräknas till Q2 2019. I etapp 3, Brf Varptråden, är 31 av 57 lägenheter sålda och inflyttning beräknas till Q4 2019. I takt med utvecklingen på området har även servicen utökats med ett kommunal förskola, Mums Pizzeria. Före årsskiftet öppnar också ett café.

 

Hotell byggstartat

Den norska hotellmagnaten, Petter A Stordalen, öppnar 2021 ett Quality Hotel på fabriksområdet. Hotellet, på 21 våningar delvis i glas, har byggstartat och kommer att innehålla 380 rum, full konferensavdelning samt restaurang och bar. Projektet är ett av de största utvecklingsprojekten i Mölndal och har rönt stort intresse. Förväntningarna och kraven på det bolag som sökts för att driva hotell i området har varit stora.

- Jag älskar allt som startar upp, allt som är nytt och framförallt så älskar jag att starta upp hotell på helt nya destinationer. Jag har länge haft ögonen på Mölndal. Potentialen i kommunen är enorm. Man vågar tänka nytt och det är perfekta förutsättningar för Quality Hotel som kommer kasta sig in i projektet och aktivt bidra till förädlingen av området, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Vi kommer även att få några vakanser på mellan 200 och 900 kvm under hösten.

 

Spännande vakanser

Krokslätts fabriker är populärt bland företag och området har sällan några vakanser men under hösten och framöver finns det några intressanta ytor att hålla ögonen på.

- Just nu jobbar vi för fullt med uthyrningen av Arcams lokaler på ca 4 500 kvm som blir lediga under 2019, berättar Håkan Lundqvist, uthyrare Husvärden. Vi kommer även att få några vakanser på mellan 200 och 900 kvm under hösten. Samtliga lokaler har den sköna takhöjden, karaktäristisk för området, och här försöker vi som vanligt återskapa delar av den gamla fabrikskänslan.

 

Från Lokalguiden 7 sept 2018