Helgjuten byggstart med stordalen

Den 9 oktober markerade Petter Stordalen och Husvärdens VD Lennart Larsson byggstarten för den nya hotell- och konferensanläggningen på Krokslätts Fabriker. En tidskapsel fylldes med allt från jordgubbsfrön till VR-glasögon samtidigt som den entusiastiske hotellmagnaten konstaterade; ”Äntligen är vi igång!”

Husvärden köpte Krokslätts Fabriker för exakt 25 år sedan och har under åren ständigt utvecklat området. Lokaler för både kontor och skola har kontinuerligt renoverats, tre moderna kontorshus har byggts och just nu integreras även bostäder, signerade Wingårdhs. 

– Det är verkligen full fart här på fabriksområdet, konstaterade Husvärdens VD Lennart Larsson. 130 lägenheter är redan inflyttade och drygt 100 till blir inflyttade nästa år. 

Och den 9 oktober gick resan alltså vidare genom byggstarten av den nya hotell- och konferensanläggningen med Petter Stordalens Nordic Choice som operatör. Lennart Larsson och den mer än entusiastiske norska hotellmagnaten markerade byggstarten genom att fylla en tidskapsel som bäddades in i betong och som senare ska skjutas in i bottenkonstruktionen på hotellet. Kapseln fylldes med jordgubbsfrön, dagens tidning, en svensk och en norsk hundralapp plus VR-glasögon. Bland annat.
 

Hotellet är efterlängtat av våra hyresgäster men också av Mölndalsborna.

Arkitekterna Krook & Tjäder har ritat den nya hotell- och konferensanläggningen som kommer att vara med och bilda den nya skyline som kommunalråd Stefan Gustafsson (S) ser framför sig. 

– Jag har en vision om att gatan här utanför ska bli, kanske inte en paradgata till Göteborg, men ett trevligt stråk där man vill vara och promenera, med restauranger längs Mölndalsån. Hotellet kommer att förstärka det här stråket på ett fantastiskt sätt och bidra till att binda samman Göteborg och Mölndal.

– Det är fantastiskt att stå här i dag, äntligen är vi igång, konstaterade Petter Stordalen mer än nöjt. I samma andetag erkände han dock att han inte visste någonting om Mölndal när avtalet skrevs på, men att Mölndal inte är en förort till Göteborg har han insett vid det här laget.

– Göteborgsregionen är en av de viktigaste regionerna i Sverige och här blir vi aldrig färdiga. Det finns alltid ett till berg att bestiga och nu tar vi oss an detta. Och vi gör det tillsammans med alla Mölndalsbor som ska vara en del av det här projektet.

Det nya hotellet kommer att erbjuda 370 gästrum, restaurang och bar, konferenslokaler för 600 personer plus en kongresshall på 500 kvadratmeter. 

– Äntligen får Mölndal sitt landmärke, konstaterade Lennart Larsson nöjt. Hotellet är efterlängtat av våra hyresgäster men också av Mölndalsborna. Det kommer att bli deras nya, trivsamma vardagsrum och en fin mötesplats för många.  

Inflyttning är beräknad till Q1 2021. Ännu tidigare om Petter Stordalen får bestämma.

Från Lokalnytt 8 Oktober 2018

Dela på:

LinkedIn
Facebook