Husvärden köper Smyrnaförsamlingens två fastigheter i Haga/Vasastan i Göteborg

Smyrnaförsamlingen avser bygga en ny kyrka i Frihamnen i Göteborg, därför har de nu avyttrat sina befintliga kyrkolokaler och bostäder i Haga/Vasastan till det lokala fastighets- och utvecklingsbolaget Husvärden.
CBRE har varit Smyrnaförsamlingens rådgivare i affären.

Försäljningsprocessen inleddes i mitten av 2017 men har dragit ut på tiden då det i början av 2018 uppkom osäkerheter kring omtaget av detaljplanen för Frihamnen.

Det är alltid extra roligt att få arbeta med och avsluta affärer med så unika objekt som Smyrnakyrkan, som ytterst sällan kommer ut på marknaden”, säger Pernilla Gustafsson, Associate Director, Capital Markets. Pernilla har varit med och drivit försäljningsprojektet från start.

Pernilla fortsätter: 
”Läget för de fastigheter som sålts är enastående, precis i anslutning till Västlänkens station Haga. Vi tycker att det är mycket positivt att Husvärden förvärvar de här unika fastigheterna. Husvärden, med Lennart Larsson i spetsen, har gjort ett gediget utvecklingsarbete i Krokslätts Fabriker där de kombinerat nytt samtidigt som de bevarat äldre arv. Det ska bli spännande att följa deras resa även för dessa fastigheter.

Lisen Heijbel, Head of Capital Markets, kommenterar:
”Efterfrågan på fastigheter i bra lägen är fortsatt rekordstark. Hittills under 2019 har vi förmedlat innerstadsfastigheter till ett värde överstigande 3 miljarder.”

Smyrnaförsamlingens förhoppning är att de ska ha en ny kyrka på plats i Frihamnen under slutet av år 2022 vilket kan passa extra bra då församlingen just det året firar sitt 100-års jubileum.

Av Yvonne Ehinger

Dela på:

LinkedIn
Facebook